Spanyol tortilla ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Már megint elbambultam, és nem teljesen úgy készült, ahogy a könyv írja. Mondjuk szerintem kényelmesebb a fõzõlapon kezdeni, mint többször kivenni a sütõbõl a nehéz öntöttvas serpenyõt.
Mennyiségeket nem írok, a serpenyõ méretétõl függ. A képen lévõ adaghoz azt hiszem 3 tojás kellett (a tányérok desszertes tányér méretûek), és ketten ettük salátával ebédre.
Hozzávalók:
- apróra vágott hagyma
- vékonyan felkarikázott krumpli
- zöldfûszer
- só, bors
- pár tojás
- pár gerezd zúzott fokhagyma
- olaj
A serpenyõben (lehetõleg öntöttvas legyen, és mindenképp bírja a sütõbe-rakást), felhevítek egy kis olajat, pár percig sütöm benne a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadom a krumplit. Idõnként átkeverve addig sütöm, amíg nagyjából megpuhul. Közben a tojásokat villával felverem, megsózom, összekeverem némi friss finomra vágott zöldfûszerrel. A tojást a krumplira öntöm, és elõmelegített, 200 fokos sütõben addig sütöm, amíg a tojás megszilárdul (5-7 perc). Cikkekre vágva, salátával tálalom.