Spanyol paradicsomleves (gazpacho)

2012-07-24

sponsored links

gazpacho hozzávalók.JPG

Bár idén nem Spanyolországban nyaraltunk, hazaérve az érett paradicsomok, uborkák és paprikák mégis erre a spanyol leves elkészítésére csábítottak. Pedig még csak hõség sem volt. Egyszerûen csak érezni akartam a friss, édes paradicsomokat. No meg a fogyókúra a nyaralás után... Tényleg én volnék az egyetlen, aki minden nyaraláskor hízik?!

A leves eredete még a római idõkre nyúlik vissza állítólag. Akkor még persze paradicsom nélkül... De az igazi azért mégiscsak vele. Az viszont nem árt, ha a feldarabolt, sózott, ecetezett hozzávalók állnak 1-2 napot, de nem kell azért kétségbe esni, ha hirtelen kívánunk rá. Gyorsan készítve is igen jó. 

50 dkg paradicsomot,

20 dkg uborkát,

1 db paprikát,

fél fej lila hagymát,

1-2 gerezd fokhagymát, valamint ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/07/24/span...

sponsored links

Keres?s