Spanyol paradicsomleves (gazpacho)
sponsored links
Bár idén nem Spanyolországban nyaraltunk, hazaérve az érett paradicsomok, uborkák és paprikák mégis erre a spanyol leves elkészítésére csábítottak. Pedig még csak hõség sem volt. Egyszerûen csak érezni akartam a friss, édes paradicsomokat. No meg a fogyókúra a nyaralás után... Tényleg én volnék az egyetlen, aki minden nyaraláskor hízik?!
A leves eredete még a római idõkre nyúlik vissza állítólag. Akkor még persze paradicsom nélkül... De az igazi azért mégiscsak vele. Az viszont nem árt, ha a feldarabolt, sózott, ecetezett hozzávalók állnak 1-2 napot, de nem kell azért kétségbe esni, ha hirtelen kívánunk rá. Gyorsan készítve is igen jó.
50 dkg paradicsomot,
20 dkg uborkát,
1 db paprikát,
fél fej lila hagymát,
1-2 gerezd fokhagymát, valamint ...