Spanyol mártás

2013-11-07

sponsored links


A spanyol mártás nevével ellentétben a francia konyha klasszikus mártása. Több mártás alapja, például burgundi, madeira, de az egri mártásé is.
Nem állítom, hogy gyakran nekiállok a készítésének, mert elég macerás, de bírja a fagyasztást, sõt, kis üvegekben ki is gõzölhetjük. A hûtõben 4-5 napig eláll. Én vadcsontból szoktam készíteni vadételek mellé, de készülhet borjúcsontból is.

Hozzávalók
  • 1 kg csont (vad, borjú vagy marha) kis darabokra vágva
  • 50 g zsír (disznó vagy baromfi)
  • 400 g vegyes zöldség karikára vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g erdei gomba (vagy champignon) felszeletelve
  • 2-3 babérlevél ...

Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2013/11/sp...

sponsored links

Keres?s