SPANYOL MADÁR
sponsored links
SPANYOL MADÁR
Egy igazi cseh fogást, a spanyol madarat készített a férjem. Nagyon finom, az általa készített szaft pedig mennyei volt. Ajánlom mindenkinek ezt a finomságot. Igaz nem egy párperces étel, de akár gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésébe.
HOZZÁVALÓK
sertéscomb
fõtt tojás
sárgarépa
sajt
uborka
vörösbor
liszt
olaj
babérlevél
bors
vegeta
szegfûszeg
ecet
ELKÉSZÍTÉSE
- A sertéshúst kikloffoljuk, majd minden egyes darabra teszünk egy darab fõtt tojást, egy szelet sárgarépát, uborkát és sajtot. Ezt feltekerjük és cérnával összekötjük, hogy fõzés közben is tartsa formáját.
- Lisztbe mártjuk a madarakat, majd az egészet olajon megpirítjuk. Az olajat felhasználjuk majd a szósz készítéséhez. A megmaradt olajra öntünk vörösbort (2 dl), majd teszünk hozzá babérlevelet, borsot, vegetát ízlés szerint, 2-3 szegfûszeget, egy kis ecetet .
- Felforraljuk, majd ebbe beletesszük a megpirított madarakat és lassú tûzön megfõzzük azt.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.