Spanyol kolbászos csicseriborsó leves
sponsored links
Egy hete a fánk után azt beszéltük hogy jó lenne a következõ hétvégén is valami leves meg valami süti vagy ilyesmi. Aztán a sütitõl elég hama eljutottunk a következõ receptig, hozzá meg valami könnyû leves kellett volna.
Hát így utólag azt mondom hogy levesnek kurvajó, de könnyûnek semmi esetre se nevezném :)
Viszont mondjuk másnaposság, nátha ellen egész jól mûködhet, vagy mondjuk ha rost és kolbászhiányunk van. A recept egyébként Olivéré, mondom én hogy jó az új könyve.
Kellbele
1 fej vöröshagyma, felaprítva,
2 szárzeller, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma, felaprítva,
15-20 dkg csípõs, jó fûszeres füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva (optimális esetben chorizo),
10 dkg jobbminõségû sonka (itt meg a serrano)
2 db 400 g-os csicseriborsó konzerv,
30 dkg tisztított spenót,
1,5 liter húsleves alaplé ...