Spanyol klasszikus: chorizo és fürjtojás kovászos házi zsemlén
sponsored links
Nagyon régen kedveljük ezt a párosítást. Már évekkel ezelõtt is készült egy bejegyzés róla, akkor falatkákat mutattam be a fürjtükörtojás, chorizo, füstös spanyol paprika triumvirátussal:
Tapas tálon is szerepeltek már:
Nyári tapas vacsora: chorizo fürjtojással, sült burgonya alliolival, fokhagymás- paradicsomos bruschetta, és ropogósra sütött halfalatkák
Le sem tagadhatnám, mennyire szeretem a spanyol/mediterrán konyhát. J
Szerencsére mára már nem elérhetetlen, hogy bármikor beszerezhessünk frissen szelt chorizót, ha megkívánunk egy ilyen formációt. Most éppen az Intersparban kapható, egészen barátságos áron. J
Persze az ihletet a normandiai kovászos zsemléim adták, mindig hagyom, hogy az elsõ gondolat vezéreljen:
Normandiai kovászos zsemlék ? kovászolt kovásszal, élesztõmentesen
Ha a zsemlék kisültek, akkor már nincs más dolgunk, mint olívaolajban fürjtükörtojást sütni, a zsemlét a vágott felénél kissé meggrillezni, a visszamaradt olívaolajjal a zsemlét megcsorgatni, erre chorizo szeleteket rendezni, majd a fürjtükörtojásokat ráültetni. Végül megszórni füstös fûszerpaprikával.
No és persze jó étvággyal elfogyasztani! J