Spanyol fokhagymaleves
sponsored links
Ezt a receptet a nagyfiam lõtte a TV-bõl. Nem most, de a belevaló kenyér miatt nem lehet elõre elkészíteni, mert a kenyérnek ugyan el kell ázni valamennyire, de mégis frissen az igazi. A legjobb egy kovászos kenyérszelet lett volna, de nem tudtam összehozni. A sajt viszont sokat dobott rajta!
Pontos receptem nem volt, mert a gyerekem valószínûleg úgy gondolta, nekem elég az is, ha csak a hozzávalókat írja le. Azért akkor még nagy vonalakban elmondta, hogyan készült.
Igazából valóban nem kell pontos mennyiség, hiszen a fõzés errõl szól. / a sütés sajnos nem /
- Olívaolajon tetemes mennyiségû /egy fej /szeletekre vágott fokhagymát pároltam, kicsit megpirítottam
- Megszórtam õrölt pirospaprikával / lehet csípõssel is / és kevés csilivel is
- Alaplével öntöttem fel, de vízzel ki kellet egészíteni / alaplé híján a víz is jó /
- Rozmaring ágat tettem bele / 2 szálat /, sót, frissen õrölt borsot
- Összeforraltam és elkevertem benne 2 db felvert tojást
A kenyérszeleteket kevés olívaolajjal meglocsolva sütõben jól megsütöttem.
A tányérba tett kenyérszeletre szedtem a levest és ráreszeltem a parmezán sajtot.
Nekünk nagyon ízlett, bár egyáltalán nem nagy különlegesség. Igaz, a mi ételeink között is van nagyon egyszerû és mégis finom.