Spaghetti gorgonzolás zöldspárgapürével
sponsored links
Tulajdonképpen egy maradékfelhasználós ebéd volt ez, ami igencsak jól sikerült. A zöldspárga zsenge, rügyes felét sonkába tekerve sütöttem meg elõzõ nap, de töve sem volt annyira fás, fájt volna a szívem kidobni, így lett belõle spárgapüré (én akkor tekintem túl fásnak, ha nem megy bele a kés éle viszonylag könnyen). A gorgonzola-zöldspárga párosítás már többször jól bevált, így ez került a pürébe is. A legtöbb idõt a spárga átpasszírozása vette igénybe, ezt leszámítva ez is az a fajta étel, ami elkészül, amíg megfõ a tészta - nem tudom, ki hogy van vele, de én spárgaszezonban igyekszem legalább heti 2-3 alkalommal spárgát enni, zöldet is és fehéret is, egyszerûen nem tudok betelni vele.
Hozzávalók:
Egy csomag spaghetti, 2 csomag zöldspárga fásabb fele (de persze egész spárgából is készülhet, vagy csak a zsenge felébõl, akkor még passzírozni sem kell), ízlés szerint 5-10 dkg ...