Spaghetti allo scoglio-Tengergyümölcsei spagetti
sponsored links
Szeretnék hinni abban, hogy a tészta nem hízlal, ezért is része a mediterrán diétának és ezért is olyan szépek és csinosak az olasz emberek... de lehet, hogy ez csak náluk mûködik, nem tudom... ha nem is minden nap, azért hetente 1-2-szer mi is eszünk tésztát. Én leginkább a könnyû feltéteket szeretem, mint például a halak, vagy zöldségek, vagy csak egyszerûen pár szem cseresznyeparadicsom frissen, egy kevés olívaolaj, icipici fokhagyma... és már kész is a tésztás vacsora/ebéd. A minap ezt a fantasztikus délolasz receptet készítettem el, hát mondhatom, hogy a tányérok majdhogynem olyan állapotban kerültek a mosogatóba, mint tálalás elõtt, mindenki kitakarított minden cseppet, morzsát.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 gerezd fokhagyma
- 2dl száraz fehérbor
- extraszûz olívaolaj
- 300g egész vagy felkarikázott tintahal
- 1000g vegyes kagyló, lehet fagyasztott is, lehet benne kék-, fekete-, csíkos vénuszkagyló...stb.
- 300g cseresznyeparadicsom ...