Spagettivel töltött gömbcukkini
sponsored links
Ügyes kis gömbcukkiniket találtam, gondoltam készítek egy egyszerû, mégis mutatós ételt belõle :)
Nagyon szerettük :)
Hozzávalók (2 személy részére): 2 gömbcukkini, 25 dkg csiperke gomba, 10 dkg füstölt csirkemell, 10 dkg krémsajt, 2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, bors, kakukkfû, 5 dkg vaj, olaj, 20 dkg spagetti.
Elkészítése: A gömbcukkinik tetejét levágjuk, a közepét teáskanállal kikaparjuk. A kikapart cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk, kikenjük vajjal, elõmelegített sütõben roppanósra sütjük, a levágott tetejével együtt. A spagettit kis darabokra törve enyhén sós vízben kifõzzük.
A megmaradt cukkinit (amit kikapartunk a cukkiniból) felszeleteljük, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A gombát és a füstölt csirkehúst szintén felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatva besûrítjük, majd hozzákavarjuk a krémsajtot, kakukkfûvel fûszerezzük.
A spagettit összeforgatjuk a szósszal, a megsült cukkinibe töltve tálaljuk.
Nagyon szerettük :)
Hozzávalók (2 személy részére): 2 gömbcukkini, 25 dkg csiperke gomba, 10 dkg füstölt csirkemell, 10 dkg krémsajt, 2 evõkanál liszt, 3 dl tej, só, bors, kakukkfû, 5 dkg vaj, olaj, 20 dkg spagetti.
Elkészítése: A gömbcukkinik tetejét levágjuk, a közepét teáskanállal kikaparjuk. A kikapart cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk, kikenjük vajjal, elõmelegített sütõben roppanósra sütjük, a levágott tetejével együtt. A spagettit kis darabokra törve enyhén sós vízben kifõzzük.
A megmaradt cukkinit (amit kikapartunk a cukkiniból) felszeleteljük, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A gombát és a füstölt csirkehúst szintén felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatva besûrítjük, majd hozzákavarjuk a krémsajtot, kakukkfûvel fûszerezzük.
A spagettit összeforgatjuk a szósszal, a megsült cukkinibe töltve tálaljuk.