Spagetti zöldséges szósszal csirkehússal
sponsored links
Ma spagettit készítettem zöldséges-tejfölös szósszal és csirkehússal.
A sok ünnepi tojásos étel után, a koleszterin védelmére, tojás nélküli tésztával ettük.
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 500 g csirkehús
- 15 dkg brokkoli
- 10 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 evõkanál tejföl
- 4 evõkanál napraforgóolaj
- 1 evõkanál szõlõmagolaj
- 1 evõkanál liszt
- 2 db zöldséges leveskocka
- csipet majoranna
- csipet oregano
- 1 kávés kanál pirospaprika
- csipet bors
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
A csirkehúst, aminek leszedem a bõrét (lehet most sokan szörnyülködnek, de a koleszterin sok benne) a fej vöröshagymával, az egyik leveskockával és a fûszerekkel megsütöttem.
A másik kockával és annyi vízzel, hogy ellepje 10 percig fõztem a répát és a brokkolit.
A lisztbõl a tejfölbõl és a zöldségeknél maradt lébõl mártást kavartam, majd óvatosan a hús szaftjával is összekevertem.
A spagettit 6-7 percig fõztem, majd leöblítettem hideg vízzel, és egy kanál szõlõmagolajjal megöntöztem, elkevertem.
Ezt az olajat Aliz lányomtól kaptam, a jó hatását többek között itt olvastam.