Spagetti kolbászos-paradicsomos raguval
sponsored links
Hozzávalók: 4 adag
2 ek olaj, 30 dkg sütni való kolbász, de jó a páros debreceni is kb. 2 pár, 1 fej lilahagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db kaliforniai paprika, só, bors, 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv, 40 dkg spagetti tészta, bazsalikomlevél, 10 dkg reszelt parmezán.
Ha sütni való kolbászt veszünk, akkor természetes, hogy egészben sütjük mindkét oldalán, de ha debrecenit veszünk, akkor annak lehúzzuk a bõrét, bevagdossuk kb 1/5 cm távolságra egyik oldalát és úgy tesszük az olajba és sütjük forgatva. Amikor megsült, kivesszük a zsírjából, és belerakjuk a vékonyan felszeletelt hagymát, hagyjuk kicsit karamellizálódni. Hozzáadjuk a pépesre nyomott fokhagymát, a felkockázott paprikát és kissé összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a darabolt paradicsomot. Ezután közepes lángon 15-20 percig fõzzük a ragut.
Közben kifõzzük a tésztát forrásban levõ sós vízben. Leszûrjük, lecsöpögtetjük, egy tálba tesszük, és 1 ek olajban átforgatjuk.
A sült kolbászokat (debrecenit karikára vágjuk ott, ahol már bevagdostuk sütés elõtt) vagy a sütni való kolbászt felkarikázzuk, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. Végül a tésztára halmozzuk. Apróra vágott bazsalikommal és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.