Spagetti húsgombóccal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre
250 g spagettitészta
A gombócokhoz
500 g darált hús
100 g zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
õrölt bors
A szószhoz
4-5 evõkanál olaj
100 g sûrített paradicsom
50 ml víz
1 csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
só
õrölt bors
A gombóc hozzávalóit kézzel jól összedolgozzuk és diónyi golyókat formázunk belõle.
Nagyobb méretû lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a gombócokat és közepes lángon, lefedve készre pároljuk. Keverés helyett idõnként megrázogatjuk a lábost.
Ha megfõttek a húsgolyók hozzáadjuk a paradicsomot, a vizet és az apróra vágott vagy szárított oregánót.
Sózzuk, borsozzuk és az egészet összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük és még melegen a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.