Spagetti, hamis bolognai mártással

2017-08-18

sponsored links

Mivel egy jó ideje már húsmentesen fõzök a lánykám kedvéért, így az egyik nagy kedvencet ma így készítettem el. Több ötletet találtam erre a világhálón, de nekem ez a lencsés változat tetszett meg.
Mondhatom, hogy nagyon finom lett így a ragu. Nem vagyunk teljesen vegánok, hiszen használunk tojást is, meg sajtokat is, így ezt sem nevezném vegán ételnek, de húsmentesnek igen.
Hozzávaló 4 fõre: 1 csomag durum tricolor spagetti tészta, 4 nagyobb paradicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 kis sûrített paradicsom konzerv, fûszerpaprika, egy nagyobb marék lencse, olíva olaj, só, bors, oregano, kakukkfû,parmezán forgács.

Elkészítése: elõször a lencsét tegyük oda fõni, mert kb fél óra alatt puhul meg. A lencse fõzõvízébe megmárthatjuk a paradicsomokat is pár percre, így könnyen lejön a héjuk.  A paradicsomokat meghámozzuk, majd felvágjuk kockára és félretesszük. A hagymát felkockázzuk apróra, valamint a fokhagymát is, a sárgarépát hámozás után apró lyukú reszelõn, lereszeljük. Ha megfõtt a lencse leszûrjük. A hagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, majd mehet be a reszelt répa is. Kicsit együtt sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott friss paradicsomot is. Együtt rotyogtatjuk, közben fûszerezzük, és megszórjuk fûszerpaprikával a színe miatt. Hozzákeverjük a sûrített paradicsomot és készre fõzzük a ragut a lencsével, amit a legvégén teszünk hozzá. A tésztát kifõzzük, majd tányérra szedjük, rámerjük a lencsés ragut és megszórjuk parmezán forgáccsal.
Bennem semmi hiányérzet nem volt az étel elfogyasztása után :)




Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/08/spa...

sponsored links

Keres?s