Spagetti grillezett kápia paprikával, pármai sonkával
sponsored links
Végre itt a nyár, eljött a gyors tészták ideje. Jöjjön hát rögtön egy új szerzemény, grillezett kápia paprikával, pármai sonkával. Fél óra alatt elkészíthetõ, így nem kell sokáig izzadnunk a konyhában sem, cserébe igazi olasz életérzés keríthet hatalmába egy frissítõ, hideg fröccs társaságában.
Hozzávalók (2 fõre)
160 g spagetti tészta, al dentére fõzve,
Két-három szelet pármai sonka,
5 g pancetta, felkockázva,
Két kápia paprika,
Egy paradicsom, felkockázva,
Jó minõségû extra szûz olívaolaj,
Tengeri só,
Fél friss chili paprika, kimagozva, felaprítva,
Két gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva,
Maréknyi bazsalikom levél, felaprítva,
Frissen reszelt parmezán,
1dl száraz fehér bor
A kápia paprikát grillezzük meg, takarjuk be 10 percre alufóliával, húzzuk le a bõrét, kockázzuk fel. A pancettát pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá a felaprított chili paprikát, fokhagymát, fél percig pirítsuk közepes lángon, dobjuk rá a paradicsomot, paprikát, pirítsuk tovább kevergetve 1-2 percig. Öntsük fel fehér borral, rotyogtassuk további 1-2 percig. Adjuk hozzá a kifõtt tésztát 3-4 evõkanálnyi fõzõvízzel, forgassuk össze, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a felaprított bazsalikomot, tépkedjük rá a sonkát, szórjuk meg reszelt parmezánnal, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk ízlés szerint.