Spagetti garnélával (spaghettoni con gamberetti)

2012-05-27

sponsored links



A spagetti talán a legismertebb olasz tészta szerte a világon, minket mégis egybõl lázba hozott, mikor megpillantottuk a gyönyörû fél méter hosszú paradicsomos spaghettoni al pomodoro-t, mely a spagetti testvére, valamivel vastagabb tõle. Létezik természetesen egészen vékony fajta is, melyet kevesebb ideig kell fõzni, az olaszok spaghettini-nek hívják. Mivel a spagetti eltörése szentségtörés lenne, így igencsak nagy méretû fazékra volt szükségünk, hogy fokozatosan beleférjenek az 50 cm-es spagetti szálak.
Hogy még izgalmasabbá tegyük a végeredményt, kétféle színû spagettivel - egy paradicsomtól piros és egy hagyományos sárga tésztával - dolgoztunk, melyet garnélával, pikáns paradicsomos szósszal tálaltunk.

Hozzávalók 2 személyre
- spagetti (ha van, paradicsomos és normál)
- garnéla (kb. 20-25 db)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl paradicsompüré
- 0,5 dl tejszín
- kevés szárított paradicsom rusztikusan felaprítva ...

Folytats a blogon ... pasta-per-due.blogspot.com/2012/05/sp...

sponsored links

Keres?s