SPAGETTI FÜSTÖLT PULYKAMELLEL ÉS KOKTÉLRÁKKAL
sponsored links
Akkor megint egy Gallicoop recept következik. Ez a füstölt pulykamell nagyon belopta a szívembe magát, rengeteg módon felhasználható és finom. Így spagetti feltétnek is igen kiváló.
Ez az étel 10 perc alatt összedobható és biztos, hogy osztatlan sikert aratunk vele.
Hozzávalók
1 csomag spagetti
20 dkg Gallicoop füstölt pulykamell
15 dkg koktélrák
1 nagy marék friss spenót
1 nagy marék zöldborsó
2 e.k. olíva
1 dl száraz fehérbor
2 dl habtejszín
1 k.k. oregánó
1/2 k.k. rozmaring
1 k.k. bazsalikom
1/4 k.k. chili pehely
1-2 gerezd fokhagyma
frissen õrölt fekete bors
1/2 k.k. só
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss petrezselyem
spagetti füstölt pulykamellel és koktélrákkal |
Elkészítés
Elõször egy nagy fazékba tégy bõséggel vizet, alaposan sózd meg és forrald fel, majd a forrásban lévõ, sós vízben fõzd ki a spagettit. Ne szétfõzd magyarosan, hanem olaszosan, legyen még tartása.
A sonkát kockázd fel apróra.
Egy serpenyõben hevíts olívát és pirítsd át rajta a sonkát. Add hozzá a szárított fûszereket, hogy hõ hatására kiadják az ízüket.
2-3 perc sütögetés után, zúdítsd bele a zöldborsót, reszeld hozzá a fokhagymát.
A borsó után jöhet a rákocska is. Forgasd át az egészet, majd öntsd fel a borral.
Hagyd, hogy a bor jól kiforrjon és a harmadára párologjon el, ekkor jöhet a tejszín és a spenót fele, kóstold és sózd meg.
Amikor kezd behúzni a tejszín borítsd rá az apróra vágott petrezselymet és kész.
A leszûrt tésztát add a szószhoz. Tekerj rá frissen õrölt fekete borsot, add hozzá a spenót másik felét és tálald.
Tipp: A tészta fõzõlevébõl tegyél félre keveset és ezzel fogod tudni lazítani a szószt.
1 citrom reszelt héjával még pikánsabbá teheted ezt a finom ételt.
1 citrom reszelt héjával még pikánsabbá teheted ezt a finom ételt.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog