Spagetti fokhagymával, chilivel és apró rákokkal, zöldfûszeres tejszínes mártásban

2011-11-26

sponsored links


Pályafutásom során, az egyik legnagyobb beszólást a fekete mosogatóban dolgozó Gábor nevezetû dolgozó követte el. Történt ugyanis, hogy iszonyú nagy munkában voltunk egy csoportokkal megtûzdelt augusztusi napon, amikor is percenként vittük be a mosogatóba az elhasznált kisebb vagy nagyobb edényeket. Tény és való, hogy hatalmas munkát végzett Gáborunk, és becsületére legyen mondva, egy csúnya szót sem hallottunk tõle. Viszont miket is gondolhatott, azt jobb, ha nem tudjuk. Szóval, jómagam, már vagy harmadszorra mentem be, mikorra feltûnt, hogy nem csinál semmit, és csak támaszkodik a mosogatónak, nézi az elõtte tornyosuló mosatlan edényeket, kezében egy gyorsforraló edény, amiben az aznapi személyzetnek készült grízes tészta, amit éppen a villa segítségével tömi magába, miközben mosolyog a nemlétezõ bajsza alatt. Megkérdeztem tõle, persze sejtelmesen, mert éreztem, hogy valami nem mindennapi dologra készül. Aztán csak annyit mondott, hogy: "Tudja Fõnök úr, én a tészták közül, legjobban a Rántott húst szeretem.". Az év beszólása volt, mert abban a helyzetben fantasztikus poén volt. A munkától kimerült ember, aki a vésztartalékokat is mozgósította, kínjában egy hatalmas poént süt el. Még a nagyok is megirigyelhetik a Rádió Kabaréban. Kivételesen nem Rántott hús következik, hanem egy tészta. Nem kell megijedni, nem grízes tészta, hanem Trieszti munkám során egy nagyon megkedvelt tészta receptjét írom le. Az olaszok közismerten család centrikusak, és ezt éreztük mi is. Bármilyen ...

Folytats a blogon ... usubufood.blogspot.com/2011/11/spaget...

sponsored links

Keres?s