Spagetti citromos-petrezselymes vajjal és sült szardíniafilével

2011-10-02

sponsored links


Spagetti citromos-petrezselymes vajjal és sült szardíniafilével
(Spaghetti al burro aromatizzato)

320 g spagetti
12 friss szardínia
1 biocitrom leve és lereszelt héja
1 nagy csokor petrezselyemzöld
3 ek. vaj
2 ek. olívaolaj
2 cikk fokhagyma
só, bors


A szardíniákat megpucoltam, kifiléztem, a filéket hosszában kettévágtam, leitattam róluk a fölösleges vizet, majd mindegyiket sóztam, borsoztam, és forró olívaolajban 2-3 perc alatt megsütöttem, félretettem, melegen tartottam. (Filézés: hüvelykujjal has szétnyit, utána kibelez, fej levesz, gerinc magunk felé húzva két másodperc alatt eltávolít, és voilá, kész a szardíniafilé.)
A spagettit lobogó, sós vízbe dobtam.
A vajat és az olajat egy serpenyõben felhevítettem, hozzáadtam az apróra vágott ...

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2011/10/spa...

sponsored links

Keres?s