Spagetti carbonara /Lucinda után szabadon/
sponsored links
Nagyon szeretem Lucinda Scala Quinn receptjeit, mert gyorsak, egyszerûek és rendszerint a családom ízlésének megfelelõek. Nem is nagyon szoktam változtatni rajtuk,ezen is csak annyit változtattam, hogy adtam hozzá egy tömlõs krémsajtot, hogy még krémesebb legyen a végeredmény. Rengetegszer csináltam már ezt a tésztát, ezt a receptet a dolgos hétköznapokon
szoktam választani, mert pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
50 dkg spagetti tészta
2-3 ek. olaj
20 dkg bacon
3 tojás
kb 10 dkg reszelt sajt
/ én most trappistát használtam, de
az eredeti recept parmezánt ír/
+ a tálaláshoz
ízlés szerint só
és bors
1 tömlõs krémsajt / nálam füstölt/
Elkészítés:
A tésztát bõ sós vízben megfõzzük a zacskón szereplõ utasítás szerint.Míg fõ a tészta elkészítjük a mártást.
A bacont hosszában kettévágjuk, majd keresztben is, az így kapott csíkokat egymásra tesszük és apró kockákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk.
Amíg pirul, addig egy nagy tálba ütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és egynemûvé keverjük a reszelt sajttal.
Amíg pirul, addig egy nagy tálba ütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és egynemûvé keverjük a reszelt sajttal.
Ha a bacon már jó, akkor rányomjuk a tömlõs sajtot, és beleolvasztjuk.
Fontos momentum, hogy a tészta kifõzést úgy kell idõzíteni, hogy csak akkor készüljön el, ha már ezek a lépések mind megvannak. Ez nálam kb annyi idõ, hogy oda teszem a vizet és akkor neki is állok mindennek, így kényelmesen végzek ezekkel, mire a tészta is kész lesz.
Amikor a tészta már jó, akkor forrón a baconös krémbe keverjük, majd az egészet a tojásos sajthoz öntjük, összekeverjük, így a tészta hõjétõl megolvad a sajt és a tojás is kap egy kis hõkezelést, ettõl lesz az egész tésztánk finom krémes.
Tálaláskor még plusz sajtot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
image/jpeg