Spagetti carbonara
sponsored links
Ez az egyszerû carbonara recept valóban nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók: fél zacskó spagetti laska, 6 szelet bacon, 2 tojás, parmezán sajt (ez lenne az eredeti, sajnos ritkán találok), só.
A laskát sós vizben megfõztem. Mig fõtt egy nagyobb tálban felvertem a 2 tojást, és hozzáadtam a sajtot. Annyit hagytam hátra, amennyivel utólag megszórtam a laska tetejét. A bacont apró kockákra vágtam és egy serpenyõben megpiritottam.
Mikor a laska megfõtt leszûrtem, és hozzátettem a frissen felvert tojáshoz folytonos kavargatás mellet. A sajt szépen megolvad. Ha úgy tûnik kissé ragacsos nyugodtan önthetünk hozzá egy keveset a laska fõtt vizébõl.
Rászórtam a bacont és a megmaradt sajtot.
Egyszerû, nagyszerû, olcsó.