Spagetti carbonara

2014-03-13

sponsored links

Úgy látszik mostanában az egyszerûség hódolója vagyok. Ez nem lesz egy tejszínes, snidlinges, gombás mittudoménmilyenes spagetti. Csak tészta, szalonna és tojás (na jó meg egy kis sajt). A három jó barát.
Nem tudom, írtam-e már, de nagyon beleszerelmesedtem az Etetni bolondulásig c. szakácskönyvbe. Tele jó praktikákkal, gyors, laktató fogásokkal, mint pl. a spagetti carbonara. Az összetevõkbõl már nem hiányoltam a tejszínt, mert pár héttel elõtte olvastam a Táfelspiccen ezt a jó kis írást a témáról. Mélységesen egyetértek. A tejszínnel amúgy sem vagyok jóban (kivéve, ha süti tetején van). Azért bevallom: szentségtörtem, mert nem vállaltam be a fél-fõtt tojást, úgyhogy egy kicsit még a gázon hagytam a tojásos tésztát, így nem lett annyira krémes állagú. De ti lehettek bátrabbak :) A recept a fenti könyvbõl származik - amit szívbõl ajánlok mindenkinek.
Hozzávalók 3-4 fõre:
30 dkg spagetti
15 dkg szalonna csíkokra vágva (pl. bacon)
2 nagy tojás
? csésze reszelt parmezán
friss õrölt bors
A spagettit forró, sós vízben puhára fõztem. Közben serpenyõben megpirítottam a szalonnát (ha sok lenne a zsírja, nyugodtan le lehet szedni pár kanállal). Egy kis tálban felvertem a tojásokat, összekevertem a parmezánnal és megborsoztam. A leszûrt, forró tésztát a szalonnára (zsírra) öntöttem, gyorsan összekevertem, majd nyakon öntöttem a tojásos keverékkel és alaposan összekevertem. Mint mondottam volt, kicsit (kb. 10 mp) hagytam még a gázon. Azért valószínûleg a forró zsíros tésztának is van annyi hõje, hogy kicsit megfõzze a tojást.

Igazi munkából hazaesõs, dobjunk össze gyorsan valamit vacsora. Képet meg azért nem csináltam róla, mert nem egy fotogén fogás, viszont annál finomabb.

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2014/03/spage...

sponsored links

Keres?s