Sp?rg?s lep?ny
sponsored links
Olyan r?vidke a sp?rga szezon ideje, hogy ?rdemes ilyenkor min?l t?bbet fogyasztani bel?le. Mostm?r elfogadhat?bb az ?ra, ?gy a h?tv?gi bev?s?rl?skor n?lam is landolt n?h?ny csomag a kos?rk?mba. Akkor m?g nem tudtam mit fogok k?sz?teni bel?le, de ism?t a TikTok-on r?gt?n tal?ltam hozz? egy pomp?s receptet. Amiben sajt ?s sonka van az csak finom lehet ?s nagyon illik mindkett? a sp?rga ?z?hez. Intenz?ven sajtos, a fekete erdei sonk?t?l pik?nsan f?st?s, a leveles t?szta finom roppan?ss?ga pedig keretbe foglalja az eg?szet. Egysz?val nagyon finom, r?gt?n meleg?ben ?rdemes fogyasztani a m?g olvadoz? sajtok miatt, de ha m?snapra m?gis maradna bel?le - nem fog - fel lehet ?jra meleg?teni.
Sp?rg?s lep?ny
Hozz?val?k:
- 1 cs (270 gr) k?sz leveles t?szta
- 1-2 cs mozzarella
- 50 dkg z?ldsp?rga
- 2-3 ek reszelt parmez?n
- s?
- bors
tetej?re:
- 5-6 szelet prosciutto (n?lam fekete erdei sonka)
sajtm?rt?s:
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1-1,5 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- s?
- bors
Elk?sz?t?se:
- A sp?rg?t megmossuk, f?s r?sz?t elt?vol?tjuk, forr? v?zben 4 perc alatt el?f?zz?k.
- A leveles t?szt?t kihajtogatjuk, k?z?pen kett?v?gjuk.
- A t?szt?k sz?leit felhajtjuk, a hajt?sok bels? oldal?t vill?val lenyomkodjuk.
- A t?szta alj?n elosztjuk a felszeletelt mozzarell?t, r?sorakoztatjuk a sp?rg?kat.
- S?zzuk, borsozzuk, meghintj?k reszelt parmez?nnal.
- A t?szta sz?leit megkenj?k felvert toj?ssal.
- El?meleg?tett 220?C-os s?t?ben kb 20 percig s?tj?k.
- K?zben elk?sz?tj?k a sajtm?rt?st: vajat megolvasztjuk, hozz?adjuk a lisztet, kicsit kevergetj?k, fel?ntj?k tejjel, s?zzuk, borsozzuk, hozz?keverj?k a sajtot, m?rt?s s?r?s?g?re beforraljuk.
- A megs?lt lep?nyekre r?t?pkedj?k a sonk?t, kan?llal r?csorgatjuk a sajtm?rt?st.