Soutzoukakia (görög étel) - paradicsomszószban sült húsgombócok

2013-09-20

sponsored links


Egy görög ételrõl van szó. Kis hengeres húsgombócokról amik finoman fûszeresek és rendkívül pikáns paradicsomos szószban sülnek (vagy akár fõhetnek is akinek úgy jobban tetszik, hogy nem sütõben készíti el). Köretként tésztával, sültburgonyával vagy akár burgonyapürével is kínálható.
A recept megjelent a Kifõztük szeptemberi számában.

Hozzávalók a gombócokhoz:
30 dkg darált hús (sertés- és marhahús keveréke)
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 tojás
1 zsemle belseje
1 teáskanál aprított petrezselyem

bors

Hozzávalók a szószhoz:
5 dl paradicsomlé/sûrítmény/szósz ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2013/09/sou...

sponsored links

Keres?s