Soutzoukakia (görög étel) - paradicsomszószban sült húsgombócok
sponsored links
Egy görög ételrõl van szó. Kis hengeres húsgombócokról amik finoman fûszeresek és rendkívül pikáns paradicsomos szószban sülnek (vagy akár fõhetnek is akinek úgy jobban tetszik, hogy nem sütõben készíti el). Köretként tésztával, sültburgonyával vagy akár burgonyapürével is kínálható.
A recept megjelent a Kifõztük szeptemberi számában.
Hozzávalók a gombócokhoz:
30 dkg darált hús (sertés- és marhahús keveréke)
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 tojás
1 zsemle belseje
1 teáskanál aprított petrezselyem
só
bors
Hozzávalók a szószhoz:
5 dl paradicsomlé/sûrítmény/szósz ...
30 dkg darált hús (sertés- és marhahús keveréke)
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 tojás
1 zsemle belseje
1 teáskanál aprított petrezselyem
só
bors
Hozzávalók a szószhoz:
5 dl paradicsomlé/sûrítmény/szósz ...