Sous vide sertésszûz mentás zöldborsópürével, kecskesajtos snidling mártással

2014-05-12

sponsored links

Számtalan olyan zöldség- és gyümölcsféle van, amelyeket a rövidebb-hosszabb szezonjukban frissen elkészítve vétek lenne kihagyni. A zöldségek között is az egyik legnépszerûbb, egyben nagy kedvencem, a zöldborsó is ilyen. Tudom, hogy egész jó mélyhûtött termékek kaphatók egész évben belõle, de aki már evett frissen szedett zsenge zöldborsót bárminek elkészítve, az tudja, hogy azt az ízt, zamatot, édességet nem kapja vissza a fagyasztott verzióban. Meg kell említenem még a zsenge édes csemegekukoricát, aminek szintén ehetõ a mélyhûtött változata is, de a frissrõl ódákat lehetne zengeni. Szóval próbáljunk meg ezekbõl a szezonjukban minél többet fogyasztani. Mindig nagyon kiakadok, ha az adott zöldség szezonjában fagyasztottat, vagy konzervet használnak az emberek, például lustaságból. A borsószezon még csak most kezdõdik, de már nem bírtam ki, hogy ne vásároljak, bár ez még fóliában termett, de aznapi szedés volt és megkóstolva már megütötte a mércét. Tavaly például egy másodvetésû borsóból ettem a legfinomabbat, bár fajtája válogatja, melyik milyen. Rengeteg fajta létezik, én mindenkor kóstolással állapítom meg, veszek-e belõle. Eredetileg francia zöldborsót készítettem volna, de végül a mentás püré mellett döntöttem, mert a borsó még nem volt annyira édes és zamatos. A végeredmény még így is magasan verte a valóban kiváló, fagyasztott Iglo borsóból készültet.

A hús most egy szuvidált mangalica szûz volt a tányéron (bárány jobb lett volna), ami mellé került a püré, illetve néhány héjában blansírozott borsószem. A legjobb héjában fõzni a borsót, majd úgy kifejteni, sokkal jobb lesz az íze. Itt most díszített is, illetve nagyon jól ellenpontozta a püré lágyságát az a néhány roppanós szem. Kevés snidlinges kecskesajt mártást is készítettem mellé, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Ha nagy étvágyú a család, kevés vajban készült újkrumpli még adható mellé. A fogást nagyon egyszerû elkészíteni, de megéri, mert nagyon finom.

sous

[...] Bõvebben!

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2014/05/12/s...

sponsored links

Keres?s