SOUS VIDE KACSAMELL NARANCCSAL

2017-01-13

sponsored links



Az újdonság erejével hat rám egy masina, amit az Angyalkák hoztak Karácsonykor a Fiamnak...  És milyen jó ötlet volt! Ezek az Angyalkák tudnak valamit... mondjuk azt, hogy szeretünk fõzni, alkotni, kalandozni az ízek és a textúrák varázslatos világában. Mert lehet, az biztos. Szóval ez a gép egy Sous Vide gép. Semmi extra nincs benne, hiszen egy mini "kádfürdõ" a kezelendõ kajáknak. Azért nem írtam húst, mert nem csak kizárólag húst lehet benne szuvidálni, hanem pl. zöldségeket is vagy kettõjük kombinációját. A mûködésének a lényege az, hogy a befûszerezett hús/zöldség speciális mûanyag tasakba téve, a levegõt kiiktatva, légmentesen lezárva/ hegesztve, beállított idõ és hõfok alatt készre párolódik benne az étel. Saját levében megpuhulva, a fûszer-ízeket magába szívva készül el az étel. Befejezésként pedig egy serpenyõben, pár perc alatt kérget sütve a húsra/zöldségre, máris élvezhetjük a pompás ízeket és zamatokat. Szóval mesteri masina a konyhában... Elsõként kacsamell készült narancslével, de ha késznél lesz majd friss fûszernövény, akkor már csak a képzelet szabhat határt a gép körül. Nem tudom leírni az ízét, mert mennyei volt, ezt csak megtapasztalni lehet...

Hozzávalók: 2 kacsamell, 1/2 narancs leve, só, õrölt fekete bors, kevés ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s