Sous vide harcsapörkölt kapros túrógolyókkal, blansírozott uborkával és sült paprikával
sponsored links
A harcsapörkölt vagy a harcsapaprikás köretét illetõen gyakran leragadunk a jobbik esetben így vagy úgy ízesített nokedli és túrós csusza mellett. Persze nagyon jók ezek is, ha jól vannak elkészítve minõségi hozzávalókból. Eckart Witzigmann pontypörköltje alapján készítettem ezt a könnyû, de gazdag ízû változatot.
Nagyon izgalmasnak tûnt benne az uborka, a sült paprikát eddig is használtam pörköltfélék mellé. Az uborka nem csak üdébbé teszi az ételt, de ropogóssága is kellemesen ellenpontozza a kissé "bébiétel" érzetet, hiszen mind a harcsa, mind a túrógolyók szinte elolvadnak a szájban. A legtöbb hal elkészítése elõtti sós, jeges vízben történõ áztatás jobb, feszesebb textúrát eredményez. Sous vide hõkezelés esetén például a lazacnál e nélkül az áztatás nélkül a protein (albumin) kifõ és megalvad a felületén és ez nem túl gusztusos. A harcsa minimális fûszerezést kap, mégis nagyon jó ízû lesz ezzel az elkészítési móddal. Ehhez az ételhez, de igazából minden ...