Sous vide csirkecomb
sponsored links
A sous vide következõ állomása igazából grilezés helyett volt, nem volt igazán jó idõ, amikor nagyobb mennyiségû csirkecombot szereztem be, szóval kezdeni kellett vele valamit. És ha másképp nem, nemcsak a grillezõ mellett lehet jót beszélgetni? A sous vide ad rá lehetõséget, idõben feltétlenül.
A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfûvel és oregánóval, majd levákuumozzuk.
A készüléket 71 °C-ra állítjuk és 1 ? óráig szuvidáljuk a csirkét.
Amikor készen van, kiszedjük a fóliából, forró olívaolaj és vaj keverékén ropogósra sütjük a bõrét. Amikor már majdnem készen van, kissé vastagabbra szeletelt fokhagymát adunk hozzá, azt is megsütjük. Nem kell félni, ha vigyázva sütjük a fokhagymát, nem lesz keserû.
A sárgarépát hasábokra vágjuk és sózva, borsozva vákuumozzuk, a gépet 85 °C-ra állítva 1 1/2 órát hõkezeljük.
Ezután forró olaj és vaj keverékén mázasra sütjük. Szerintem nem szabad egy pici cukrot sem adni hozzá (ahogy pár helyen láttam a hasonló recepteket), lesz máz így is, viszont a sárgarépa a sous vide során olyan szinten lesz édes már önmagában is, ami ezt nem engedi meg.
SOUS VIDE CSIRKECOMB SÁRGARÉPÁVAL
2 db csirkecomb személyenként
só, bors
kakukkfû
oregánó
olívaolaj, vaj
fokhagyma
A sárgarépához:
3 szál sárgarépa személyenként
durvára tört bors
só
olívaolaj, vaj
A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfûvel és oregánóval, majd levákuumozzuk.
A készüléket 71 °C-ra állítjuk és 1 ? óráig szuvidáljuk a csirkét.
Amikor készen van, kiszedjük a fóliából, forró olívaolaj és vaj keverékén ropogósra sütjük a bõrét. Amikor már majdnem készen van, kissé vastagabbra szeletelt fokhagymát adunk hozzá, azt is megsütjük. Nem kell félni, ha vigyázva sütjük a fokhagymát, nem lesz keserû.
A sárgarépát hasábokra vágjuk és sózva, borsozva vákuumozzuk, a gépet 85 °C-ra állítva 1 1/2 órát hõkezeljük.
Ezután forró olaj és vaj keverékén mázasra sütjük. Szerintem nem szabad egy pici cukrot sem adni hozzá (ahogy pár helyen láttam a hasonló recepteket), lesz máz így is, viszont a sárgarépa a sous vide során olyan szinten lesz édes már önmagában is, ami ezt nem engedi meg.