Sous vide csirkecomb

2014-11-29

sponsored links

A sous vide következõ állomása igazából grilezés helyett volt, nem volt igazán jó idõ, amikor nagyobb mennyiségû csirkecombot szereztem be, szóval kezdeni kellett vele valamit. És ha másképp nem, nemcsak a grillezõ mellett lehet jót beszélgetni? A sous vide ad rá lehetõséget, idõben feltétlenül. 

SOUS VIDE CSIRKECOMB SÁRGARÉPÁVAL 

2 db csirkecomb személyenként 
só, bors 
kakukkfû 
oregánó 
olívaolaj, vaj 
fokhagyma 

A sárgarépához: 
3 szál sárgarépa személyenként 
durvára tört bors 
só 
olívaolaj, vaj 





A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk és borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfûvel és oregánóval, majd levákuumozzuk.
A készüléket 71 °C-ra állítjuk és 1 ? óráig szuvidáljuk a csirkét.
Amikor készen van, kiszedjük a fóliából, forró olívaolaj és vaj keverékén ropogósra sütjük a bõrét. Amikor már majdnem készen van, kissé vastagabbra szeletelt fokhagymát adunk hozzá, azt is megsütjük. Nem kell félni, ha vigyázva sütjük a fokhagymát, nem lesz keserû.
A sárgarépát hasábokra vágjuk és sózva, borsozva vákuumozzuk, a gépet 85 °C-ra állítva 1 1/2 órát hõkezeljük.
Ezután forró olaj és vaj keverékén mázasra sütjük. Szerintem nem szabad egy pici cukrot sem adni hozzá (ahogy pár helyen láttam a hasonló recepteket), lesz máz így is, viszont a sárgarépa a sous vide során olyan szinten lesz édes már önmagában is, ami ezt nem engedi meg.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s