Sopszka saláta
sponsored links
A feledhetetlen balkáni saláta.. Az már részlet kérdése, reszelve vagy darabosan kérjük rá a sajtot a lényeg a friss " minõségi alapanyagokban rejlik. Nap érlelte zamatos paradicsom, ízletes uborka, hagyma és a nélkülözhetetlen fehér sajt. Ezért szeretjük! Bulgáriában "sierene" néven ismert, Szerbiában, Makedóniában csak " sir" -ként emlegetett friss fehér sajt ami ezt a salátát koronázza. (Igaz tájegységenként megnevezve sõt megkülönböztetve érett és friss változatokat is,mint zlatari-, zlatiborski-, sir. )
A megmosott, megtisztított hagymát karikázzuk fel, szedjük szét!
A paradicsomot mossuk meg, szeleteljük fel, mivel a Balkánon általában nagy méretûek a paradicsomok, ezért gyakran találkozunk felkockázva vele a salátában.
Az uborkát is mossuk meg, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Majd lazán összekeverjük egy nagyobb salátás tálban.
Meglocsoljuk, borecettel, olíva olajjal ismét átkeverjük.
Mivel a sajt önmagában is sós, vigyázzunk a sózással, én nem ...