Sopszka saláta - egy újabb bolgár klasszikus
sponsored links
Mielõtt nyaralni mentünk volna, mint mindenki, hát mi is rengeteg értékelést olvastunk össze a szállodáról, ahová készültünk. Hideget-meleget is olvastunk róla, sõt, az sem volt ritka, hogy egy egekig magasztaló vélemény után a következõben kígyót-békát ráhordtak a hotelre, vagy fordítva, és ha e méltatások után kellett volna döntenünk, hogy oda menjünk-e (vagy hogy egyáltalán, hová menjünk), biztps, hogy inkább itthon maradtunk volna. Mi azonban, barátaink tavalyi személyes tapasztalata után kitartotunk a szálloda mellett, és bizony, nem kellett csalódnunk, semmi okunk nem volt az aggodalomra semmilyen szempontból. A beszámolókban a legtöbb kritikát általában az étel (minõsége és mennyisége) kapta, így aztán méltán tartottunk egy kicsit attól, hogy mi lesz valóban a helyszínen. De, mint írtam, a helyszínen is minden úgy volt, ahogyan elképzeltük, és finom, sokféle és rengeteg étellel várták mindig a vendégeket. Még ki sem fogyott egy tál, már hozták is a másikat, az ízek meg nagyszerûek voltak, minket legalábbis teljesen magukkal ragadtak. Mondjuk, mi nem vagyunk annyira húsbolondok, tehát nem róttuk fel azt, hogy csak vagy 7-8 féle húsétel van egy étkezésnél (:P), s bár szinte mindig tettünk a tányérunkra húsfélét is (márcsak az ízek kipróbálásáért is), a sokféle saláta, friss zöldség és gyümölcs volt a lényeg . Szépen tálaltak mindent (számomra nagyon érdekes volt a különféle fogások, hozzávalók átlós csíkokban való elhelyezése a tálakbann-tálcákon), nagyon igyekeztek, hogy szép színes kompozíciókat állítsanak össze, és annyi érdekességet kóstoltunk, hogy már nem is emlékszem mindenre. Azt mondhatom, hogy ...