Sopa de Lima - A zöldcitromos csirkeleves
sponsored links
Gasztro-konzervatívok megnyugatására rögtön leszögezném: az itt olvasható recept nem valami trendi fúziós kreálmány. A nagyi gõzölgõ zöldcitromos csirkelevesét (eredeti neve valójában csak "zöldcitrom leves") a Yucatan-félszigeten pont úgy várják vasárnaponként, az asztaltól távollévõk pedig pont olyan nosztalgiával gondolnak rá, ahogy mi tesszük azt az Újházi-tyúkhúslevessel.
Ennek a levesnek az ötcsillagos receptjét egy mexikói út során csikartam ki egy helyi arcból. Oké, nem kellett a lábujjai közé égõ gyufaszálakat dugdosnom (bár simán megtettem volna, ha kényszerít rá), elég volt zsinórban berendelni neki 3 tequilát és 4 Coronitát, hogy összemelegedjünk és elõvegye összegyûrt receptfüzetét. Ez volt benne:
Ingredientes para la receta de Sopa de Lima (para 4 personas)
Hozzávalók a zöldcitromos csirkeleveshez (4 személy részére)
- 1,5 liter szárnyas-alaplé (receptjét lsd. lejjebb)
- 2 evõkanál étolaj (kukorica vagy napraforgó)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes paradicsom
- 1 friss zöld chili vagy más gonosz erejû zöldpaprika
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 csapott mokkáskanál õrölt római kömény ...