Sopa de Lima - A zöldcitromos csirkeleves

2012-12-18

sponsored links

IMG_8349r.jpg

Gasztro-konzervatívok megnyugatására rögtön leszögezném: az itt olvasható recept nem valami trendi fúziós kreálmány. A nagyi gõzölgõ zöldcitromos csirkelevesét (eredeti neve valójában csak "zöldcitrom leves") a Yucatan-félszigeten pont úgy várják vasárnaponként, az asztaltól távollévõk pedig pont olyan nosztalgiával gondolnak rá, ahogy mi tesszük azt az Újházi-tyúkhúslevessel.

Ennek a levesnek az ötcsillagos receptjét egy mexikói út során csikartam ki egy helyi arcból. Oké, nem kellett a lábujjai közé égõ gyufaszálakat dugdosnom (bár simán megtettem volna, ha kényszerít rá), elég volt zsinórban berendelni neki 3 tequilát és 4 Coronitát, hogy összemelegedjünk és elõvegye összegyûrt receptfüzetét. Ez volt benne:

Ingredientes para la receta de Sopa de Lima (para 4 personas)

Hozzávalók a zöldcitromos csirkeleveshez (4 személy részére)

  • 1,5 liter szárnyas-alaplé (receptjét lsd. lejjebb)
  • 2 evõkanál étolaj (kukorica vagy napraforgó)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 friss zöld chili vagy más gonosz erejû zöldpaprika
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 csapott mokkáskanál õrölt római kömény ...

Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2012/12/18/s...

sponsored links

Keres?s