Sopa Azteca - Azték leves

2018-04-05

sponsored links

IMG 7047Azt hiszem természetes, hogy két hét utazás, evés-ivás után a mexikói élmények receptekben is megjelennek a blogon, aminek most elsõ receptjét olvashatjátok. Ez az étel - ahogy látjátok is - egy jellegzetes fogás, az Azték leves - szerintem kb olyan népszerûségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Én elsõként Pueblában ettem, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is meg kellett próbálnom. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett - egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalunkra. ( Amit sajnos elfelejtettem, az az avokádó volt, ugyanis tálaláskor avokádó csíkokat kellett volna a levesre pakolni, de nekem teljesen kiment a fejembõl - pedig ott volt a hûtõben... )

Hozzávalók:

  • 2 fej lila hagyma
  • 2 csirkecomb ( alsó és felsõ együtt )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 g egész, hámozott paradicsom ( én konzervbõl dolgoztam )
  • kb 1 l csirke alaplé ( + én a csirkecombok fõzõlevét is beleöntöttem a levesbe )
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 1/2 doboz kukorica
  • 1 ek oregano
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek szárított koriander levél
  • 1/2 ek római kömény
  • 1 ek füstölt ,õrölt paprika
  • 1 kk chili por
  • 10-12 dkg lágyabb sajt
  • 3-4 tortilla lap
  • 1/2 avokádó (én ezt elfelejtettem)
  • só, bors

Elsõként a két csirkecombot felteszem egy lábasban megfõzni, amibe megy fokhagyma, fûszerek, só és bors. Amint a húsok megpuhulnak, akkor egy villával a csontokról letépkedem õket - a csontok pedig mennek Samu kutyánknak, Õ is hadd örüljön.

IMG 7007

IMG 7008

IMG 7028

IMG 7033Egy nagyobb lábasban olajon elkezdem megdinsztelni a felkockázott lila hagymákat, illetve kicsit megpirítom a római köményt is. Amint jó a hagyma, úgy jöhet a füstölt paprika, majd a paradicsom konzerv - és az összes fûszer. Hagyom, hogy a paradicsomos alap egy kicsit rotyogjon, majd érkezhet az alaplé is. Ezt követi a botmixer - amivel klasszul homogén állapotúra varázsoljuk a leveskénk alapját.

IMG 7016

IMG 7018

IMG 7019

IMG 7020

IMG 7022

Most, hogy kész az alap, jöhetnek a tartalmasabb összetevõk. A széttépkedett húsokat beleszórjuk a lébe, majd jöhet a kukorica és a bab is - majd kóstolgatunk, igény szerint fûszerezünk, chilizünk.

Egy serpenyõben vékony olajon lepirítjuk a felcsíkozott tortillákat - majd lassan tálalunk is. A tányérba merjük a forró és tartalmas levest, megszórjuk sajtkockákkal, majd tortilla csíkokkal - teszünk rá avokádó csíkokat, és lehetõség szerint friss koriander leveleket is.

IMG 7035

IMG 7036

IMG 7040

IMG 7045

IMG 7051

IMG 7048

IMG 7047

IMG 7056

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://husimado-eger.blog.hu/2018/04...

sponsored links

Keres?s