Sonkával zöldségekkel töltött csirke
sponsored links
Töltött csirke variáció!!!
Elõkerült egy maréknyi szárított gomba a dobozkámból, egy kis igazi füstölt tarja,zsemlék,tojások,zöldségek,ízesítõk és már készen is volt az isteni töltelék.
Hozzávalók:
- 1 szép csirke
- 15 dkg füstölt sonka
- 2 db fõtt tojás+1 db nyers
- 3-4 evõkanál szárított vargányagomba
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 3 db zsemle
- 1-2 evõkanál zsiradék
- só
- delikát
- majoranna(bedörzsölni a csirkét)
A csirkét átmossuk, majd papírtörlõvel leszárítjuk.
A combjainál és a mellénél a bõrt fellazítjuk,majd kívül belül besózzuk.
A zsemléket,és a gombát megáztatjuk delikátos vízben,a sonkát átpirítjuk egy kis fej hagymával, majd pár percre hozzáadjuk a petrezselymet. Két tojást keményre fõzünk,két sárgarápát is megfõzünk(legjobb ha levesben fõtt)A víztõl kinyomkodott zsömlét és gombát összekeverjük a sonkával, fõtt tojásokkal, fõtt répával,nyers tojással,fûszerekkel majd jól átkeverve a csirke hasüregébe és a bõre alá töltjük.
Összetûzzük a bõrét hústûvel ,majd jól bedörzsöljük majorannával.
kb 150 fokon másfél órát sütjük némi víz és egy-két kanál zsirdékkal,fólia alatt idõnként locsolgatva,majd takarás nélkül pirosra sütjük emelve a sütési hõfokot.
A szép szeletelést csak kihülve tudjuk elérni!
Jó étvágyat!