Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
sponsored links
Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
Nem éppen diétás kaja, de nagyon finom.Hozzávalók:
- 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
- 5 szelet bacon
- 10 dkg csülöksonka felvágott
- 1 dl tejföl
- 10 dkg francia sajt
- 3 db burgonya
- 1/2 póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 5 ág kakukkfû
- só
- õrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfû
- morzsolt bazsalikom
- oregano
- kolbászzsír
- olívaolaj
A krumplit héjában megfõzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyõben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt s megszórom sóval, borssal.
A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom borsozom.
A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfûvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfû ágakat, locsolok rá olívaolajat.
A serpenyõt beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe, s légkeverés mellett... percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.