Sonkával göngyölt rántott mozzarella hagymamártással
sponsored links
Ez az étel egy elbaltázott másikból született. Történt ui. hogy töltött burgonyarösztit akartam készíteni ebédre, de a krumpli megmakacsolta magát, és egyszerûen nem akart átsülni, sõt, igazából marha nehezen kapott pírt már a legkülsõ réteg is. A belsejében szépen megolvadt a mozzarella, de a "kabátja" ehetetlen lett. Már az elején is gyanús volt a krumpli, mert túl sok levelet eresztett, valószínûleg nem lisztesre fövõ fajta volt, de ki gondolta volna, hogy alapos kinyomkodás után sem fog megsülni. Még jó, hogy csak egy próbaadagot sütöttem ki kíváncsiságból, így a többi töltelék nem veszett kárba, csak a rösztinek való, azaz a burok. Sopánkodva, vagyis inkább dühtõl tajtékzó lelkiállapotban kivágtam az egészet a kukába, mert sima rösztinek sem vált be, pedig esküszöm, hogy mindent megpróbáltam, hogy ne kelljen a kukában landolnia. Órákkal késõbb már bántam, mert eszembe jutott, hogy ha alaposan átmostam volna, akkor így reszelt állapotában is megfõzhettem volna, és lehetett volna belõle egy jó kis krémleves. De ez már veszett fejsze... No de vissza a töltelékhez! Mivel azt megmentettem, egy 3. zacskó mozzarellát, ill. egy 2. tálca sonkát is felbontottam, szaporítandó a mennyiséget, és sima rántott mozzarella lett belõle. Nem mondom, hogy ...