Sonkástekercs céklásdippel

2014-02-20

sponsored links


   Amikor megláttam a Lidl-ben a hajszálvékonyra vágott sonkát,olyan guszta volt, hogy túróval akartam
   röktön megtölteni.
   Aztán úgy alakult, hogy a palacsinta lett a nyerõ.
 
 


   Hozzávalók:

  • 6 db hagyományosan kisütött palacsinta
  • 10 dkg (3szelet) sonka
  • 2-3 ek túró
  • 1-2 ek joghurt
  • 1 db kis gumó cékla
  • õrölt köménymag
  • salátalevelek




  A céklát sokkal finomabb sütve fogyasztani,mint kifõzni belõle a vitaminokat.
  Takarékosságból én akkor szoktam sütni, amikor valami mást is sütök, és befóliázva mellé teszem a rácsra
  a gumót.Szépen megpárolódik a cékla a saját gõzében.
  A palacsinta örök klasszikus nálunk, a férjemnek édesen kellett , magamnak így becsavartam a sonkákat.
  Két palacsinta közé tettem egy sonkát ,így tekertem fel.
  A mártogatóshoz a túrót kikevertem a joghurttal, majd a puha, apróra vágott céklával.
  Ízesítettem, sóval és egy kicsi õrölt köménnyel,jó lett volna bele egy kis torma is , de én ezt most
  egészségügyi okokból kihagytam. Aki teheti tegyen bele, biztosan finom lesz.
  Salátalevelekkel céklacsíkokkal tálaltam.






Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/02/son...

sponsored links

Keres?s