Sonkástekercs céklásdippel
sponsored links
Amikor megláttam a Lidl-ben a hajszálvékonyra vágott sonkát,olyan guszta volt, hogy túróval akartam
röktön megtölteni.
Aztán úgy alakult, hogy a palacsinta lett a nyerõ.
Hozzávalók:
- 6 db hagyományosan kisütött palacsinta
- 10 dkg (3szelet) sonka
- 2-3 ek túró
- 1-2 ek joghurt
- 1 db kis gumó cékla
- õrölt köménymag
- salátalevelek
- só
A céklát sokkal finomabb sütve fogyasztani,mint kifõzni belõle a vitaminokat.
Takarékosságból én akkor szoktam sütni, amikor valami mást is sütök, és befóliázva mellé teszem a rácsra
a gumót.Szépen megpárolódik a cékla a saját gõzében.
A palacsinta örök klasszikus nálunk, a férjemnek édesen kellett , magamnak így becsavartam a sonkákat.
Két palacsinta közé tettem egy sonkát ,így tekertem fel.
A mártogatóshoz a túrót kikevertem a joghurttal, majd a puha, apróra vágott céklával.
Ízesítettem, sóval és egy kicsi õrölt köménnyel,jó lett volna bele egy kis torma is , de én ezt most
egészségügyi okokból kihagytam. Aki teheti tegyen bele, biztosan finom lesz.
Salátalevelekkel céklacsíkokkal tálaltam.