Sonkás-újhagymás burgonyasaláta rántott csirkemájjal
sponsored links
Van némi elmaradásom, ami a blogomat illeti. Persze ez nem jelenti azt hogy nem fõztem.. és nem ettünk.
A burgonyasaláta nagy kedvenc nálunk, és rengeteg variációban készült. A kedvenc alapreceptemet itt találhatjátok
Általában ezt szoktam készíteni. Ezúttal kissé feltuningolva.
Hozzávalók: kiflikrumpli, tojás sárgája, só, bors, cukor, mustár, olaj, parasztsonka kockára vágva, újhagyma, csirkemáj, kevés tej amiben elõtte áztatom, tojás, liszt, zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megfõzöm, megvárom míg teljesen kihûl. Addig elkészülhet a majonéz alapja: 1 tojás sárgája, só, 1 tk cukor, bors, 1 ek mustár és apránként hozzáadva az olaj (0,5-1dl).
Az újhagymát felkarikázom, a zöldjét is felhasználom. A parasztsonkát kockázom. Mindezt belekeverem a majonézbe, végül mehet bele a vékonyra szeletelt burgonya is. A végén még fûszerezem ízlés szerint sóval és borssal.
A csirkemájat elõtte én tejben áztatom, majd papírtörlõvel jól leitatom a nedvességet róla. Ezután kicsit megsózom és bepanírozom. Sütés után rögtön tálalom. Melegen az igazi.