Sonkás töltött kiflik

2014-04-01

sponsored links


Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 tasak szárított élesztõ, 1 evõkanál cukor, 5 evõkanál olaj, 3 dl tej,  1 mokkáskanál só.
a töltelékhez: 10 dkg szeletelt sonka, 10 dkg sajt, 5 dkg vaj
továbbá: 1 tojás, reszelt sajt, szezámmag, esetleg köménymag
Elkészítése:

Az élesztõt elkeverjük a cukorral és 1 teáskanál liszttel, majd felfuttatjuk kevés langyos tejben. Amikor az élesztõ megkelt, jól összegyúrjuk a sóval elvegyített liszttel, a tojássárgájával, az olajjal és a tejjel, majd olajjal kikent tálba tesszük, és 30 percig pihentetjük. Amikor a tészta megkelt, 4 cipóra osztjuk, mindegyik cipót félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 8 részre vágjuk. A sonkát apróra daraboljuk, majd a reszelt sajttal együtt belekavarjuk a puha vajba. 1-1 teáskanálnyi tölteléket halmozunk minden szelet résztára, szélesebbik felétõl kezdve feltekerjük, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, illetve szezámmaggal vagy köménymaggal. Sütõpapírral bélelt tepsire rakjuk, és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Folytats a blogon ... sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s