Sonkás töltött gomba
sponsored links
Tegnap nagyon szimpatikus sonkás töltött gomba receptet láttam a Sherpa konyhájában. Annyira megtetszett, hogy ma már el is készítettem, igaz kis változtatással.
Hozzávalók: 1 doboz (40 dkg) tölteni való csiperke gomba, 2 dkg füstölt szalonna, 1 kicsi (kb. dió nagyságú) vöröshagyma, 4 szelet (5,6 dkg) szendvics sonka, 1 tojás, 2 teáskanál 20 %-os tejföl só, szitált ételízesítõ ízlés szerint. + a tetejére néhány kanál 20 %-os tejföl, kevés reszelt sajt.
A gombák kalapjáról lehúztam a bõrt, a tönköket kitörtem és vékony csíkokra vágtam. A kalapokat megpergettem sóval, és leborogattam egy tányérra, hogy kicsoroghasson a felesleges nedv belõlük, a felaprított szárakat is gyöngén megsóztam. A kis darabka füstölt szalonnát fél gyufaszálnyi csíkokra vágtam, csakúgy, mint a 4 sonkaszeletet. A picurka hagymát is felaprítottam. Kb. fél óra állás után a gomba kalapokat tálba sorakoztattam, és amíg a töltelék készült, beraktam a ...