Sonkás tészta
sponsored links
Két kiló parasztsonkát vettünk Húsvétra, amibõl maradt több mint fél kiló. Év közben sem szeretem az ételt többször egymásután felkínálni, hátmég Húsvétkor. Az ünnepkor megmaradt sonkával is mindig az a gondom, hogy mi legyen belõle, ha nem fogy el, mert unalmas a kalács-sonka.tojás és torma variáció.
Én most így "sütöttem el" a maradék sonka egy részét.
Hozzávalók: 4 adag
20 dkg fõtt parasztsonka, 20-25 dkg spagetti, 2 tojás, 1 dl fõzõtejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, bors, 2 ek olaj
Az olajban a kisebb darabokra vágott sonkát kicsit átsütöttem. Felvertem a két egész tojást, beletettem a fõzõtejszínt, a reszelt sajtot és csipet borsot - só nem kell bele, mert eléggé sós a sonka - és jól összekevertem.
A tésztát kifõztem, leszûrtem, kevés olajjal összekevertem. Az átsütött sonkához öntöttem a tojásos keveréket és sûrûsödésig kevergettem, azonnal hozzáöntöttem a tésztát és összekevertem. Szórhatunk rá apróra vágott snidlinget, - de az most nekem nem volt. Natúr megmosott, leszárított salátaleveleket csipketdtem rá.