Sonkás tészta
sponsored links
Fényes Irma: A legjobb magyar nagy szakácskönyv-bõl
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szélesmetélt vagy kocka száraztészta, 30 dkg sonka, 10 dkg sajt, 3 tojás, 3 dl tejföl, só, bors, vaj és zsemlemorzsa a tálhoz.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifõzzük, leszûrjük. A sonkát apró kockákra vágjuk vagy ledaráljuk. A tojások sárgáját összekavarjuk a tejföllel, rátöltjük a tésztára, hozzáadjuk a sonkát(egy keveset félreteszünk a tetejére) és a lereszelt sajt háromnegyed részét, sózzuk, borsózzuk és összekavarjuk, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt hõálló tálba tesszük, tetejére szórjuk a félretett sajtot meg a sonkát. Forró sütõben, 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.