Sonkás-tejfölös lepény serpenyõben sütve
sponsored links
Ezt a lepényt még nyáron találtam Limaránál. Õt úgy gondolom, nem kell bemutatni senkinek, aki gasztroblogokat olvas, már biztosan megfordult nála. Egyes körökben a "kelt tészták királynõlyének" is hívják.
Egy kicsit változtattam a tésztán és a tölteléken is. Imádjuk a fekete erdei sonkát (mindig lapul minimum egy csomag a hûtõben), és ehhez a lepényhez nagyon passzol. Együtt sütöm vele, a tejföllel és a sajttal. Vacsorára, vagy esetleg ebédre, váratlan vendékeknek nagyon ajánlom.
Még a sütõt sem kell bekapcsolni, elég hozzá egy jó serpenyõ. és némi gáz.
Érdekes, kezd lassan kialakulni, milyen ételekhez használom az indukciós fõzõlapot, és mikor maradok a jó öreg gáznál. Örülök, hogy az utolsó pillanatban még beszuszakoltuk a gázdominót, mert bizony, néha jobb, mint modern társa. Volt, aki le akart beszélni róla, és mindenáron meg akart gyõzni, nincs értelme a kétféle tûzhelynek, de már látom, nem így van.
(Örülök, hogy megtaláltam ezt a lepényt, így nem töröm tovább a fejem a mai vacsorán.
Néhány perce láttam Limaránál a továbbfejlesztett változatát, mégpedig egy töltött lepényt. Ma letesztelem, és hamarosan beszámolok róla, hátha finomabb, mint egyszerûbb társa.)
Hozzávalók: ...