Sonkás-tejfölös galette

2016-01-15

sponsored links


A galette egy francia eredetû vékony tészta, amit vagy gyümölcsökkel töltenek édesen, vagy sósan készítik, mint most én is. Roppant egyszerû, nem szükséges hozzá sem sütõpor, sem élesztõ. A feltét tetszés szerint választható, attól függõen, hogy épp mi van otthon. Nekem egy picit a pizzához hasonlít, de attól sokkal vékonyabb. 
Ebbõl a tésztából 4 db kistányér méretû galette lett, ami 4 fõre tökéletesen elegendõ fogás.

Hozzávalók 4 fõre:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*12 dkg margarin
*15 dkg tejföl

Feltéthez:
*8 púpos ek tejföl
*1 csipet só ...

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2016/01/sonka...

sponsored links

Keres?s