Sonkás-spenótos tésztacsoda
sponsored links
Panki zabos, kecskesajtos – kompromisszumos receptjét az alábbiakban 100%-osra átfogalmazom; a linkre kattintva Panki oldalán találod magadat
“Ennél a receptnél nem írok pontos mennyiségeket, mert ízlés szerint alakíthatjuk aszerint, hogy köretnek, vagy egytálételnek készítjük el.
- Paleocsintát készítünk – javaslom a “Paleocsinta kétféle lisztbõl” receptet (BB)
(Zablisztbõl palacsintákat sütünk, majd egymásra pakolva, metéltre vágjuk õket. Panki)
- Serpenyõben megpirítunk 15-20 dkg vékonyra csíkozott füstölt-fõtt tarját (vagy bacont), majd kiszedjük, és a metéltre szórva félretesszük.
- A zsíron megfonnyasztunk 2-3 marék spenótlevelet, adunk hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük 1-1,5 dl (zabtejszínnel Panki) kesudió tejföllel vagy kókusztejszínnel (BB), és jól megrotyogtatjuk.
- Sót és egyéb fûszert nem igényel. Hozzáadjuk a baconos tésztát, és jól összeforgatjuk. (A végén megszórtam kockázott házi kapros kecskesajttal. Panki) A végén megszórhatod kemény sajttal – pl. Cheddarral vagy Parmezánnal
- A képen göngyölt csirkemell (szintén kecskesajt van benne, és baconba göngyöltem) köreteként szerepel. Isteni volt!” A kecskesajt helyett göngyölj a baconba Cheddart (mostanában az Intersparban elérhetõ áron lehet kapni! BB)