Sonkás-sajtos ropogós rukkolaágyon spárgakrémmel tálalva
sponsored links
Hirtelen felindulásból elkövetett ebédkészítés még tegnap. Avagy merénylet egy darabka füstölt sonka és a felhalmozódott spárgák ellen. Csak így nature. Persze kínálhatunk mellé tartalmasabb köretet is még, pl. elõfõzött, majd klopfolóval kilapított újburgonya személyében, melyet forró sütõben szép aranysárgára sütünk, mitán meglocsoltuk kevés olívaolajjal és sóztuk borsoztuk is kissé. Másik Felem ezt kapta mellé. Hiszen mégis egy férfiemberrõl van szó.
Sonkás-sajtos ropogós
Hozzávalók (kb. 4-6 személyre):
- kb. 200 g füstölt sonka (nem túl sós) ledarálva
- 1 púpos teáskanál dijoni mustár
- 3 tojás
- 3 jó púpos evõkanál kukoricaliszt (amennyitõl a masszánk nem lesz túl kemény, de formázhatóvá válik)
- 100 g reszelt sajt vegyesen (nálam pizza mozarella és Trap Pista vegyesen)
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a sütéshez
- A tálaláshoz: rukkolalevél, kevés olívaolaj és esetleg egy kevés frissen õrölt bors
A ledarált sonkához hozzákeverjük a tojásokat, a mustárt, a sajtokat, majd sûrítjük, ill. formázhatóvá tesszük a...