Sonkás-sajtos palacsintatekercsek
sponsored links
Hozzávalók (20-24 kisebb méretû palacsintához):
a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1,5 dl ásványvíz, 1 teáskanál mustár, 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld, kevés fûszerpaprika és csilipehely, frissen õrölt bors, só;
a tojásmártáshoz: 2 fõtt tojás, 1 zöldhagyma, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, citromlé;
egyéb hozzávalók: 20-24 vékony szelet sonka, 20 dkg sajt, olaj.
Elkészítése:
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a mustárt meg a petrezselyemzöldet, ízlés szerint fûszerezzük.
2. Rátöltjük a tejet, majd fokozatosan adagolva az ásványvizet, csomómentesre kavarjuk. A masszát 15 percig pihenni hagyjuk.
3. A majonézhez adjuk a lereszelt tojásokat, az apróra vágott zöldhagymát, a tejfölt meg a mustárt, összekavarjuk, sózzuk borsózzuk és citromlével ízesítjük.
4. Egy kisebb méretû felhevített serpenyõben, pár csepp olajon 20-24 palacsintát sütünk. Felhasználásig melegen tartjuk.
5. A palacsintákra 1-1 szelet sonkát teszünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd szorosan feltekerjük.
6. Olajjal vékonyan kikent, hõálló tálba sorakoztatjuk, megszórjuk reszelt sajttal és 5-10 percre forró sütõbe toljuk, majd a tojásmártással tálaljuk.