Sonkás, sajtos kifli kovásszal
sponsored links
Este készítettük a kovászt, s másnap reggel sütöttünk vele. (két adag kovász két tálban készült. Egy a kiflikhez, egy adag pedig a kenyérhez. Egyik kovászt én, a másikat teljes egészében Petrus készítette.)
A kovászkészítés nagyon egyszerû volt.
15 dkg liszthez egy csipet sót tettünk, majd 1,5 dl vízzel, 2 dkg élesztõvel az összeset elkevertük. Letakartuk, és éjszakára magára hagytuk a konyhában.
Reggel aztán elkezdõdött a sütögetés. Elõször a kenyér készült el, mert annak több idõ kellett. Amikor a kenyeret a második kelesztéshez megformázva a sütõedénybe raktuk, akkor fogtunk hozzá a kifli készítéséhez, ami szintén nagyon egyszerû. Itt mindent Petrusom mért ki mértani pontossággal :)Kiírta egy papírra magának az összetevõket és onnan olvasva adagolta a mérlegbe a hozzávalókat:
0,5 dl viz ...