Sonkás rakott padlizsán

2014-05-03

sponsored links

Egy újabb rakott csodát hoztam, ami liszt- és tejmentes, tojás azonban van benne.
A padlizsánt hosszában gyalultam le, a vékony lapokat besóztam és kicsit állni hagytam. A sertéscombot és a füstölt sonkát felcsíkoztam, a fokhagymát megpucoltam és lereszeltem, a petrezselymet összevágtam, a tojásokat felvertem és kevés húslevest adtam hozzá. 
Egy sütõtálat kizsíroztam, a padlizsánszeletekkel kibéleltem (2-3 rétegben), fokhagymát és petrezselymet tettem rá, majd a hús- és sonka csíkok egy harmadát, kevés olaszos fûszerkeverékkel megszórtam, majd 2-3 evõkanálnyi tojásos keverékkel meglocsoltam. (Ez utóbbi volt hivatott a tejfölt kiváltani.) Újabb réteg padlizsánszelet, fokhagyma-petrezselyem, hús-sonka, fûszerkeverék, tojás és mégegyszer ugyanez. A tetejére padlizsán került, amit kevés húslevessel locsoltam meg. A tálat lefedve elõmelegített sütõbe raktam (175 fokra), kb. 40 perc után a maradék tojásos keveréket rákentem és még 25 percet sütöttem fedõ nélkül, hogy a felesleges lé elpárologjon, de vigyázzunk, ne száradjon ki! Langyosan szeleteltem fel. 

Hozzávalók:
2 padlizsán
3 vékony szelet sertéscomb
3 szelet házi füstölt sonka (esetleg szalonna)
3 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
2 tojás
1,5 dl húsleves
olaszos fûszerkeverék




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/JudusSpecialK...

sponsored links

Keres?s