Sonkás rakott karalábé light
sponsored links
A karalábét leggyakrabban csak nagyon finom töltött karalábé formájában készítettem. Most ennek próbáltam ki a diétás gyorsan elkészíthetõ változatát.
A karalábét nem megtöltöttem, hanem csak simán felkockázva sonkával rakottan sütöttem meg.
Bármilyen maradék grill hús , sovány sonka esetleg hagymán dinsztelt darált hús is jó hozzá.
Az én variációmban kicsit odafigyeltem a kalóriára és a zsírbevitelre is, de aki nem akarja ilyen szigorúan, annak bátran javaslom a joghurt helyett a tejfölt és a zsírszegény sajt helyett valami jó kis cheddar sajtot a tetejére.
Nagyon finom lett az édeskésre sült karalábé a sonkával és az olvadt sajttal, de legközelebb nagyon sok petrezselyemmel és piros aranyos joghurttal leöntve fogom kipróbálni.
Hozzávalók 2 fõre
2 db (kb 30 dkg) karalábé
100 g csirkemell sonka (vagy selyemsonka)
ujjnyi citromhéj
1 doboz (130g) natúr joghurt ...