Sonkás-paprikás frittata
sponsored links
Igazi testépítõ reggeli ez, az uramnak készült ma reggelire. Ebédre akár a diéta alatt is megehetjük, reggelire én azért maradok a smoothie-nál. Mióta Z. is újra elkezdett edzeni, vevõ lett azokra a kajákra, amiket én eszem ( többé-kevésbé). A húsokhoz Õ általában rizst eszik, míg én salátát.
Ez a reggeli nem az 5 perces kategória, picit több idõ kell hozzá, de megéri a fáradozást.
Ha van kimaradt tojásfehérjénk, nyugodtan használjuk fel, a 3 egész tojás helyett lehet pl. 2 egész tojás és 2 fehérje.
Hozzávalók:
1 fõre
10 dkg fõtt sonka
egy kis csokor snidling
egy csepp libazsír
3 tojás
só, bors
4 karika zöld kaliforniai paprika
Elkészítés:
1. A tojásokat egy kis tálkában felverjük pici sóval, borssal. A sütõt elõmelegítjük 200 fokra.
2. A sonkát felkockázzuk.
3. Egy olyan serpenyõben, amit sütõbe is tehetünk, felhevítjük az olajat, rádobjuk a sonkakockákat. Ha kezdenek pirulni, mehet rá az apróra vágott snidling, majd ráöntjük a tojást, rátesszük a paprikakarikákat. Levesszük a lángot takarékra és pár percig sütjük az omlettet.
4. Mikor már a szélein megsült, betesszük az elõmelegített sütõbe és addig sütjük, míg teljesen át nem sül az omlett.
Nekem nincs olyan serpenyõm, ami sütõbe tehetõ, így wokban kezdtem a sütést, majd onnan egy kisebb bûvészmutatvánnyal átcsúsztattam a félkész omlettet egy sütõlemezre és így ment a sütõbe.